Uitleg over zonnepanelen

Waarom zonnepanelen?

insaver zonnepanelen voor zonne energieUw eigen zonnepanelen-installatie is vandaag de dag één van de beste investeringen die u kunt doen. De eenmalige investeringskost is eigenlijk een voorschot op wat u maandelijks kwijt bent aan uw elektriciteitsfactuur. Vanaf dag 1 verhoogt u uw koopkracht door de onmiddellijke maandelijkse besparing die u doet. Eens uw installatie terugverdient is, is het genieten van de pure winst die uw zonnepanelen u opleveren.

 

 

Zonnepanelen kostprijs

Zon op zonnepanelenBij het berekenen van de kostprijs moeten er altijd verschillende zaken op voorhand goed bekeken worden door de installateur. Toegankelijkheid van de plaats van installatie? Welke dakbedekking? Hoeveel ruimte is er? Lengte bekabeling? Welke elektriciteitswerken moeten er gebeuren? Uiteraard speelt de kwaliteit van paneel en omvormer ook een grote rol. Al deze zaken moeten op voorhand eerst goed bekeken en besproken worden met 1 van onze ervaren adviseurs. 75% van de installaties zitten vandaag de dag tussen de 5000 à 9000€. Dit is natuurlijk allemaal afhankelijk van het jaarlijks elektriciteitsverbruik dat u heeft. De gemiddelde terugverdientijden draaien zo tussen de 8 à 10 jaar. Onze adviseurs maken graag met u een afspraak voor een analyse van uw situatie en een offerte op maat.

Zonnepanelen installatie

Een zonnepaneleninstallatie bestaat uit de zonnepanelen zelf, het montagesysteem en de bekabeling die op het dak worden gemonteerd. Het aantal panelen hangt af van het piekvermogen dat er nodig is en het piekvermogen van de panelen zelf.

Installatie afbeelding zonnepanelenIn de woning wordt er een omvormer geplaatst die de opgewekte stroom (gelijkstroom DC) omzet in bruikbare stroom (wisselstroom AC). De omvormer komt best altijd zo dicht mogelijk tegen de zekeringenkast te hangen.

Vandaag de dag zijn er tevens mogelijkheden om de overtollig opgewekte stroom te gaan opslaan in de woning alvorens deze terug naar het net te sturen. Dit doen we door middel van een huisbatterij.

 

 

 

Zonnepanelen producten

Logo Axitec

Axitec biedt u volgende garanties:

 • 12 jaar productgarantie
 • 25 jaar opbrengstgarantie tot 85%

 

POLY 265 Wp

POLY 265 Wp

MONO 270 Wp Full Balck

MONO 270 Wp Full Black

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Logo LG

 

LG biedt u volgende garanties:

 • 12 jaar productgarantie
 • 25 jaar opbrengstgarantie tot 83,6%
MONO 300 WP X Plus

MONO 300 WP X Plus

MONO 320 Wp NeON 2

MONO 320 Wp NeON 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Logo Sunpower Premium Partner

Sunpower biedt u volgende garanties:

 • 25 jaar product- & opbrengstgarantie

 

 

Voordelen

 • Goede investering
 • Waarde van uw huis stijgt
 • Milieuvriendelijk
 • Hoge opbrengst
 • Comfortverhoging
 • Eigen energieopwekking is de toekomst