Subsidies batterijen

Met een thuisbatterij sla je zonnestroom op voor later gebruik. Zo heb je controle over je eigen energie en bespaar je erop. Investeren in een thuisbatterij is rendabel, sinds dit jaar ontvangt u een premie voor de installatie en plaatsing.

Subsidies batterijen

Met een thuisbatterij sla je zonnestroom op voor later gebruik. Zo heb je controle over je eigen energie en bespaar je erop. Investeren in een thuisbatterij is de moeite want sinds dit jaar ontvangt u een premie voor de installatie en plaatsing.

 
 

Subsidies thuisbatterij

Stroom afkomstig van zonnepanelen die niet meteen kan worden verbruikt, wordt op het net gezet. Met een batterij kan je overtollige stroom zelf opslaan en verbruiken als je die nodig hebt.
Voor die thuisbatterij kan je tot eind 2021 een premie aanvragen.

Voorwaarden

De premie geldt alleen voor (natuurlijke) personen, en niet voor organisaties of vennootschappen.
De premie moet worden aangevraagd binnen de 3 maanden na de laatste factuurdatum.
De premie moet uiterlijk op 31-12-2021 online aangevraagd worden. Het batterijsysteem moet ook voor deze datum geplaatst zijn.
Het batterijsysteem moet minstens 10 jaar aangesloten blijven.
De hoofdmeter op je aansluiting op het elektriciteitsnet moet een digitale meter zijn waarmee de afname en de injectie (elektriciteit op het net zetten) apart kunnen worden gemeten.
Je moet een decentrale productie-installatie hebben. Voor fotovoltaïsche zonnepanelen mag de omvormer een maximaal AC-vermogen hebben van 10 kVA.

Bedrag

De premie bedraagt 250 euro per kilowattuur werkelijke capaciteit van het batterijsysteem.
De premie bedraagt maximaal 3.200 euro en kan nooit meer bedragen dan 35% van de investeringskosten.
Als je nog geen digitale meter hebt en een digitale meter moet aanvragen bij de netbeheerder, dan kan je de kosten van de plaatsing en de indienststelling in rekening brengen. Het bedrag van de premie kan dan worden verhoogd met maximaal 300 euro.

Procedure

De premie kan online aangevraagd worden bij het Departement Omgeving. Daar lees je ook welke documenten nodig zijn voor de aanvraag.

Interesse in een batterij?

Contacteer ons als je interesse hebt in een batterij. Wij informeren je graag over onze producten en alle voordelen en mogelijkheden.

Scroll naar top

BLACK FRIDAY ACTIE

150€ KORTING PER 1.000 WP
OP JE ZONNEPANELEN INSTALLATIE

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Te laat!