Kan een industriële zonnepaneleninstallatie ‘te klein’ zijn om te overwegen?

Kan een industriële zonnepaneleninstallatie “te klein” zijn om te overwegen?

Een zonnepaneleninstallatie die slechts een deel van mijn elektriciteitsbehoefte invult: is dit project dan niet ‘te klein’ om te laten uitvoeren? Zeker niet!

Met een focus op een brede waaier aan industrieën, bedient Insaver bedrijven met een elektriciteitsvraag tot 100 GWh per jaar. Zelfs als er verschillende hectaren dak, grond of parkings beschikbaar zijn, zal er vaak voor grote bedrijven slechts een gedeelte van de benodigde energie worden geleverd door de zonnepaneelinstallatie. Sommige bedrijven of gebouwenbeheerders hebben hierdoor de neiging om dit te zien als een belemmering voor het overwegen van zonne-energie op hun site. Wij denken hier anders over en vertellen u graag waarom.

Elke kWh is belangrijk.

Alle kleine beetjes helpen om uw duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. En zonne-energie is slechts een deel van de vergelijking om die doelen te bereiken. In Europa kan één hectare dak, grondoppervlakte of parkeerplaats ongeveer 1 tot 1,5 GWh genereren aan zonne-energie. Dit staat voor het equivalent van 300 tot 400 huishoudens, goed voor een gemiddelde CO2-reductie van 300 ton per jaar, gelijk aan het planten van 5.000 bomen. Zelfs als dit slechts een paar procent van uw totale elektriciteitsbehoefte betekent. Want zeg nu zelf: kent u een gemakkelijkere en snellere manier om de ecologische voetafdruk te verminderen?

Elke Euro is belangrijk.

Met de verhoging van de elektriciteitsprijzen en angst voor tekorten in bepaalde elektriciteitsmarkten – ook in Europa – is en blijft het zinvol om uw afhankelijkheid van de toekomstige, stijgende energieprijzen te beperken. Zelfs als de zonnepaneleninstallatie slechts een deel van de kosten van uw elektriciteit dekt, bent u reeds ontzorgt en zeker voor dit deel van uw energiebehoefte.

Elke seconde telt.

Energiebeheer speelt vandaag meer dan ooit een sleutelrol: auditeren en aanpassen van de verbruikstijden, energie-opslag, opladen van apparaten en voertuigen, eenvoudige energie-efficiëntie, … Een zonnepaneleninstallatie kan u hierbij helpen om uw bestaande én toekomstige elektriciteitsvraag te optimaliseren. Aanpassingen hieromtrent zijn vaak eenvoudig te implementeren. Wij begeleiden jullie hier graag in om met uw organisatie voorbereid de toekomst tegemoet te stappen.

Elke m² telt.

Denkt u dat uw dak te oud of niet sterk genoeg is om een zonnepaneleninstallatie te kunnen dragen? Een eenvoudige dakversterking of waterdichtheid check-up kan worden opgenomen in de “Power2Green” oplossing. Versterking of pro-actieve verbouwingen zijn vaak heel eenvoudig en goedkoop. Bent u eigenaar van een open stuk grond, water of parkeerplaats? Alle oppervlakken zijn nuttig en waardevol invulbaar, mede dankzij de recente innovaties vanuit de industrie. Bezit u onroerend goed dat vandaag niet in gebruik is of wordt genomen? Solar Sharing kan hier voor u een toegevoegde waarde betekenen.

Insaver legt zich toe op én werkt dagdagelijks mee aan een energie-efficiënte toekomst. Daarom pleiten wij dat een zonnepaneleninstallatie nooit mag worden beschouwd als “te klein om een verschil te maken”, simpelweg vanwege de enorme elektriciteitsvraag die er is én toekomstgericht nog meer uitgesproken zal zijn.

Laten we samen elke kWh, elke Euro, elke seconde en elke m² nuttig gebruiken om een verschil te maken. Uw (toekomstige) klanten, leveranciers, medewerkers en buren zullen u dankbaar zijn!

CONTACTEER ONS

Scroll naar boven