Maak kennis met Jordy, onze Projectingenieur B2B

Dag Jordy, stel jezelf even voor.

Hallo, ik ben Jordy Coppieters, sinds 2020 in dienst bij Insaver.
Ik ben geboren in Hasselt en na enkele jaren werkervaring in de Antwerpse regio, keerde ik naar mijn geliefde Limburg terug. Ik woon in Stokrooie met mijn vriendin. 

Wat is jouw achtergrond?

De interesse in elektriciteit heb ik hoogstwaarschijnlijk van mijn vader geërfd, die gedurende veel jaren als netbeheerder werkte op middenspanning niveau.

Ik ging op secundaire onderwijs voor industriële wetenschappen om een zo breed mogelijk beeld te krijgen en daarna pas een specifiekere keuze te maken. Door praktische ervaring ging mijn voorkeur snel naar elektriciteit, waardoor ik een professionele Bachelor in Energietechnologie begon aan de UCLL Hasselt. In 2016 heb ik mijn studies afgerond met een Master in Industriële wetenschappen in de richting Elektrotechniek.

Het is door mijn masterproof dat ik voor de eerste keer in contact kwam met de PV-sector. Ik voerde een onderzoek voor imo-imomec – een imec-onderzoeksgroep aan de Universiteit Hasselt – rond PID (‘Potential Induced Degradation’): de vermindering van het vermogen van zonnepanelen door potentiaalverschil tussen de zonnecellen en het frame van het paneel.

Een eerste werkervaring betreffende DC-installaties heb ik opgedaan als Project Site Coördinator voor trein, tram en metro in Antwerpen. Om redenen van persoonlijke ontwikkeling kwam ik hierna terug in Limburg werken in de industrie sector.

In 2020 besloot ik een nieuwe uitdaging in de PV-sector aan te gaan bij Insaver.

Wat is je functie en wat zijn jouw taken binnen Insaver?

Bij Insaver sta ik in voor de engineering van het AC-gedeelte van industriële zonnepaneleninstallaties.

Wat houdt dit in? Het tekenen van inplantingsplannen, de omvormerconfiguratie en het bepalen van de locatie van omvormers en netontkoppeldbord, het tekenen van eendraadschema’s en het aanpassen van meerdraadschema’s.

De organisatie van keuringen, de plaatsing van een GSC teller en de communicatie met netbeheerder Fluvius neem ik ook voor mijn rekening. In weinig worden: ik zorg ervoor dat het project van begin tot einde vlot kan verlopen.

Heb ik nog wat tijd over, dan houd ik me ook bezig met de monitoring en nazorg van bestaande industriële PV-installaties en het voorbereiden van grote laadpaalprojecten bij particuliere klanten.

Wat zijn de leukste kanten van je beroep bij Insaver?

Bij Insaver heb ik de draad terug kunnen opnemen met de PV-sector en krijg ik de kans om nieuwe technieken te leren kennen die ik in mijn professionele carrière nog nooit tegenkwam.

Uitdagendheid en diversiteit vind ik het leukste aan mijn job. Ik kom in contact met verschillende sectoren, leveranciers en partners, er is dus geen ruimte voor eentonigheid!

Ik maak deel uit van een leuk en plezant team en vind het heel fijn om overal betrokken en gehoord te kunnen worden. Dit is net het voordeel van in een groeiend KMO zoals Insaver te werken, waar een familiale sfeer en persoonlijke ontwikkeling centraal staan.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik hou ervan om met mijn handen bezig te zijn, van houtbewerking en meubels maken tot kapotte toestellen repareren en in de tuin werken. Af en toe uit eten en naar de cinema gaan vind ik ook heel plezant.

Interesse in zonne-energie voor uw bedrijf? Jordy en ons hele B2B team zorgen voor een maximale rendement van uw investering!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven