Maak kennis met Karel, onze Projectleider B2B

Dag Karel, stel jezelf even voor.

Hallo, ik ben Karel Strzeminski, 3 jaar in dienst bij Insaver.
Ik heb twee dochters en een pluszoon en woon samen met mijn partner in Overijse. Een redelijk centrale ligging om de verschillende werven verspreid over heel Vlaanderen vlot te kunnen bereiken.

Wat is jouw achtergrond?

Al vanaf jonge leeftijd ontstond mijn passie voor muziek, die mijn studiekeuze sterk beïnvloedde: ik ben afgestudeerd bij de Filmschool Rits in de technische richting (beeld – geluid – montage).
Na de militaire dienst te hebben afgerond, begon ik mijn carrière als geluidstechnieker bij de VRT radio voor live uitzendingen en montages. Een sector die dus ver verwijderd is van waar ik nu mee bezig ben!

13 jaar later nam ik de beslissing om naar Londen te verhuizen om van mijn hobby een beroep te maken: renovatiewerken met ecologische bouwmaterialen. Daar bleef ik gedurende 7 jaar, totdat de bankencrisis en de wens om dichter bij mijn kinderen te zijn me in 2008 terug naar België brachten.

In 2010 begon mijn avontuur in de zonne-energie wereld bij de firma Sunthing, waar ik instond voor de uitvoering van industriële zonneparken over heel België. Na een heel hoop ervaring te hebben opgedaan gedurende mijn 5 jaar dienst bij Sunthing, kreeg ik een job aangeboden bij Edison Energie. Hier was ik ook verantwoordelijk voor de opvolging van projecten voor de bouw van zonneparken.

Via Luminus kwam ik in 2019 terecht bij Insaver, waar ik de kans kreeg om mijn loopbaan in de hernieuwbare energie sector voort te zetten.

Wat is je functie en wat zijn jouw taken binnen Insaver?

Bij Insaver sta ik in voor de afhandeling en praktische uitvoering van industriële zonnepanelen installaties.

Het B2B team zorgt voor verschillende voorbereidende studies voor de industriële projecten die verkocht worden.
Nadat de hele pre-engineering fase (zowel voor het AC als voor het DC gedeelte) afgerond is, zorg ik voor de bestelling van de nodige materialen en selecteer ik de meest geschikte onderaannemers om de getekende legplannen in een concrete installatie om te zetten.
Onder mijn verantwoordelijkheid vallen daarnaast de werfinrichting en alle nodige veiligheidsvoorzieningen, alsook het hele logistieke gebeuren (beheer van onderaannemers en levering van materialen op de werf).

Ik volg nauwgezet de uitvoering van de werkzaamheden op en begeleid de klant in het nodige papierwerk zodra de installatie voltooid is.

Wat zijn de leukste kanten van je beroep bij Insaver?

Een gevarieerde job is voor mij ontzettend belangrijk: iedere werf is anders, dus val ik zeker niet terug in routine.
Ik hou van het contact met klanten, onderaannemers, andere externe partners en vooral met mijn toffe collega’s!
Wat ik ook fijn vind is dat Insaver constant groeit, waardoor er intern meer behoefte ontstaat aan specialisatie. Zo kan ik me echt focussen op hetgeen ik graag doe en waarin ik goed ben.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan het kopen en herstellen van vintage hi-fi toestellen, die ik dan terug verkoop via tweedehandswebsites. Ik heb thuis een klein atelier maar doe het meer voor het plezier dan voor de winst! Ik ben aanwezig op verschillende forums en heb als geluidstechnicus ook in cafés gewerkt.
Mijn tweede passie/hobby is ook nog steeds sterk aanwezig in mijn leven: ik houd me momenteel bezig met renovatiewerken in mijn nieuw huis.

Interesse in zonne-energie voor uw bedrijf? Karel zorgt voor de concrete realisatie van uw zonnepanelen installatie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven