Maak kennis met Miguel, onze Projectmanager B2B

Dag Miguel, stel jezelf even voor.

Hallo, ik ben Miguel Frey Alvarez, zoals mijn familienaam suggereert ben ik afkomstig van een Spaanse vader en een Belgische moeder.
Ik ben 28 jaar en een tijdje geleden ben ik van Merksem naar Kapellen verhuisd, samen met mijn vriendin.

Wat is jouw achtergrond?

Al van jongs af aan voelde ik een interesse groeien voor energie in al zijn vormen. De meest logische keuze als secundaire scholier was voor mij een basis elektriciteit. Ik koos als tiener voor de opleiding Elektrische Technieken aan het college. Na al die praktische kennis was het tijd om mijn interesses in duurzame oplossingen verder uit te diepen. Ik behaalde al snel mijn bachelor Energiemanagement bij de AP Hogeschool in Antwerpen.

Voor ik het wist, kreeg ik dankzij mijn bachelor proef en mijn stage voor een grote ziekenhuisgroep in Antwerpen, een job aangeboden als Lighting designer.
Na een tweetal jaren lonkte de wereld van de hernieuwbare energie. Ik nam ik 2017 de beslissing om mijn professioneel leven een andere wending te geven en een nieuwe uitdaging aan te gaan in de PV-sector. Daar heb ik enkele jaren ervaring opgedaan om dan in 2020 ons Insaver-team te versterken.

Wat is je functie en wat zijn jouw taken binnen Insaver?

Bij Insaver ben ik projectmanager voor industriële fotovoltaïsche installaties.
Dit houdt verschillende taken in: van pre-engineering en engineering ter voorbereiding van het project samen met externe partners, tot de opvolging van de werken en het nakijken van budgetten.

Sinds kort ben ik als verantwoordelijke aangesteld voor alle lopende projecten. Hierdoor kom ik in direct contact met de klant en sta ik in voor het opvolgen van de planning.
Ergens tussen al dat plannen en opvolgen tracht ik me ook te ontfermen over de aanbestedingsdossiers. Ik doe dus ook (al is het eerder in beperkte mate) een stukje verkoop.

Wat motiveerde je het meest om voor Insaver te werken?

Dat is geen eenvoudige vraag, aangezien er voor mij niet enkel één element uitspringt.
Het is eerder een cocktail met de volgende ingrediënten; zo is een fijne sfeer onder de collega’s, mijn passie voor zonne-energie, en de leuke “vibe” van een groeiend bedrijf in een constant evoluerende sector, bepalend voor mij.

Werken bij Insaver is zeker uitdagend. Onze projecten nemen steeds toe in grootte en we werken met verschillende types bedrijven in heel Vlaanderen. Vaak zitten hier heel wat toonaangevende spelers in hun sector bij, wat de realisatie van onze projecten alleen maar ten goede komt. Niets zo fijn als het gevoel van een tevreden klant bij een succesvolle oplevering van een project.

Wat zijn de leukste kanten van je beroep?

Ik vind het ontzettend boeiend om dagelijks een steentje te kunnen bijdragen aan onze planeet door klanten te helpen hun duurzaamheidsambities te realiseren.
Het is ook een heel gevarieerde job: De ene dag ben ik op kantoor met administratieve taken bezig (planning, budgetten, enz…), de andere dag sta ik met veiligheidsschoenen en een helm op een groot dak.
Binnen ons B2B-team heerst er een leuk sfeer: Er wordt hard gewerkt maar we steunen elkaar en kunnen samen ook plezier maken!

Wat doe je graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd heb ik regelmatig mijn loopschoenen aan, niets zo fijn als een uurtje lopen in de frisse buitenlucht. Een keer per week kan je me ook op het squashveld vinden.
Samen met mijn vriendin ben ik bezig aan de renovatiewerken van ons huis. Als ik dan toch nog eens een gaatje vrij heb ga ik graag lekker uiteten of wandelen met vrienden en familie.

Interesse in zonne-energie voor uw bedrijf? Miguel helpt u graag om uw project te realiseren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven