Bespaar op jouw energiefactuur

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn één van de beste investeringen die je momenteel kunt doen. Vanaf dag één start je met besparen en voel je de impact op je maandelijkse elektriciteitsfactuur. Eens je installatie is terugverdiend, leveren je zonnepanelen pure winst op.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

De kost van zonnepanelen is relatief beperkt gezien de langdurige financiële en ecologische voordelen die ze opleveren. Zonnepanelen zijn bovendien goedkoper dan ooit, waardoor je de initiële investering snel terugverdient.

Met zonnepanelen wek je je eigen stroom op, waardoor je minder afhankelijk bent van energieleveranciers en prijsschommelingen. Je hebt meer controle over je verbruik en bent zeker van een stabiele energietoevoer.

Met de lage rentevoet van tegenwoordig brengt geld op je spaarboekje amper iets op. Zonnepanelen bieden een veel hoger rendement dankzij de directe besparing op je energierekening.

Het installeren van zonnepanelen vereist geen ingrijpende verbouwingen en kan daardoor vlot en efficiënt uitgevoerd worden. Zo kun je bijna onmiddellijk starten met besparen en genieten van je eigen opgewekte stroom.

In een tijd waarin energieprijzen blijven stijgen en de bouwvoorwaarden steeds strenger worden, bieden zonnepanelen een duurzame uitweg. Ze hebben een positieve impact op je EPC-score, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook de waarde van je woning kan verhogen.

+10.000 tevreden klanten

+65MWp geplaatst vermogen

12 jaar ervaring

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dit om in elektriciteit. De fotovoltaïsche cellen in de panelen, doorgaans gemaakt van silicium, absorberen het licht en produceren gelijkstroom (DC). Een omvormer zet deze vervolgens om in wisselstroom (AC), de soort stroom die nodig is om huishoudelijke apparaten te laten functioneren.  Op deze manier leveren zonnepanelen een schone, groene energiebron, die zowel milieuvriendelijk als kostenefficiënt is. Het aantal benodigde panelen hangt af van je energiebehoefte en het vermogen van de panelen zelf.

Ons favoriete merk: DMEGC Solar

DMEGC Solar is in korte tijd een begrip geworden in de wereld van de zonne-energie. Bij de DM serie modules worden de zonnecellen in tweeën gesneden en verdeeld in twee parallelle groepen. Deze innovatieve aanpak verlaagt de interne weerstand en verbetert het vermogen van de panelen om zonne-energie op te vangen, wat leidt tot een hogere efficiëntie.

logo.69c5cca7

De zonnepanelen van DMEGC Solar combineren krachtige prestaties met een elegant design, waardoor ze naadloos aansluiten bij de stijl van je woning.

Dankzij slimme temperatuurregeling blijven DMEGC Solar zonnepanelen steeds optimaal functioneren, zelfs op de zonnigste en warmste dagen.

Meer dan 40 jaar ervaring en strenge kwaliteitscontroles die de IEC-norm overstijgen, garanderen een betrouwbare en veilige investering.

De productieprocessen van DMEGC Solar voldoen aan de strengste internale  sociale en ecologische ILO-normen (SA 8000).

DM SERIES

DM SERIES BLACK

DM SERIES BLACK GLAS / GLAS

Onze topkeuze:
Huawei Fusionsolar omvormer

De Huawei Fusionsolar omvormer onderscheidt zich door zijn hoge efficiëntie in het omzetten van gelijkstroom naar wisselstroom, wat resulteert in een maximale energieopbrengst van je zonnepanelen. Via de gebruiksvriendelijke app kun je eenvoudig nagaan hoeveel stroom je produceert en verbruikt, en indien gewenst aanpassen.

 

huawei_logo_icon_170010

FUSIONSOLAR

Zonnepanelen aanvragen in 9 stappen

Samen plannen we een afspraak in waarbij een energieadviseur ter plaatse komt om jouw wensen en de mogelijke oplossingen persoonlijk te bespreken.

Je ontvangt een voorstel op maat, inclusief technische fiches en garantievoorwaarden van de materialen.

We nemen je dossier zowel administratief als technisch onder de loep en houden je op de hoogte van de voortgang.

Zodra je dossier volledig is, bellen we je op om een montagedatum vast te leggen.

Onze plaatsers en elektriciens geven je graag een woordje uitleg over jouw thuisbatterij.

Je omvormer wordt online geregistreerd zodat je je energieproductie en opslag eenvoudig kunt opvolgen. We bezorgen de inloggegevens en een duidelijke uitleg over de werking van je installatie.

Direct na de installatie vragen we de keuring aan en bezorgen we je het ééndraadschema. De keurder neemt rechtstreeks contact met je op om een afspraak in te plannen.

Je ontvangt jouw factuur per mail de week na installatie. We vragen je om deze zo snel mogelijk te betalen zodat we snel kunnen starten met de volgende stappen.

Na de keuring ontvang je van ons het stappenplan voor het aanmelden van jouw zonnepanelen en/of batterij bij Fluvius. Je bent verplicht dit te doen binnen 30 dagen na keuring!

Wil jij het maximale uit je zonnepanelen halen?

Een thuisbatterij slaat de energie die je zonnepanelen opwekken op voor later gebruik. Zo kun je je zelfverbruik verhogen van 30% tot maar liefst 70%!

Wat onze klanten zeggen

Loes PhiltjensLoes Philtjens
17:18 21 Feb 24
Anne WarnierAnne Warnier
16:19 07 Feb 24
Uitstekend werk, uitgevoerd door zeer nette, prettige en moedige vakmensen. (Ze kwamen op een weekenddag.) De uitleg was duidelijk en nauwkeurig.
jos geertsjos geerts
14:26 16 Nov 23
Wij zijn zeer tevreden over de uitleg die we ontvingen tijdens de info ontmoeting i.v.m. de gevraagde offerte. Zowel de installatie van de zonnepanelen als de thuisbatterij is prima verlopen dankzij professioneel personeel. In tegenstelling tot sommige andere installateurs ontvingen we vooraf een controle van de bestaande installatie om na te gaan of deze voldeed aan de wettelijke voorschriften, zodat wij deze zelf konden aanpassen.
Isabelle WierinckxIsabelle Wierinckx
11:56 12 Aug 23
Bij het bezoek van de vertegenwoordiger van Insaver kreeg ik een degelijke en rustige uitleg van de verschillende stappen om tot het plaatsen van de zonnepanelen te komen. De situatie ter plaatsen werd uitvoerig bekeken en gedocumenteerd met foto's. Toen de prijszetting ook nog gunstig uitviel, was de beslissing vlug genomen. Ook bij het begeleidenvan het plaatsen werd er een goede, vlotte communicatie gevoerd. De mannen die kwamen plaatsen deden hun werk vlot (na het vinden van de sleutel van de hoogtewerker) en secuur. Heel dit 'avontuur' was een fijne ervaring met Insaver aan het roer!
js_loader

Veelgestelde vragen

Na bestelling wordt jouw dossier eerst administratief nagekeken: Zijn alle nodige gegevens en documenten aanwezig? Je wordt via mail verwittigd zodra deze fase afgerond is.

Er volgt hierna een technische validatie: Zijn er nog technische zaken onduidelijk? Welke materialen zijn nodig? Zijn er bepaalde aspecten waarmee er rekening gehouden moet worden? Alles wordt voorbereid en je wordt via mail verwittigd zodra het project klaar is voor uitvoering.

Onze dienst planning belt jou zelf op om je installatie in te plannen.

Na de plaatsing van de zonnepanelen, vragen wij de keuring aan bij onze partner ACEG.
ACEG stuurt vervolgens een datumvoorstel via mail. Controleer zeker je ongewenste mail!
±2 werkdagen na keuring ontvang je van ons via mail het keuringsverslag en andere documenten over je installatie.

Binnen de 30 dagen na de AREI-keuring van je installatie ben je verplicht deze aan te melden bij je netbeheerder Fluvius.

Na een conforme keuring, ontvang je van de dienst administratie via mail de nodige documenten om je installatie aan te melden:

LET OP: In onze handleiding staan er voorbeeldgegevens ingevuld ter illustratie. De correcte gegevens vind je op de bijgeleverde documenten (keuringsverslag en ééndraadschema).

Maak je batterij slim!

Wil je je energieverbruik verder optimaliseren en je investering maximaal laten renderen? Kies voor slimme sturing! Ontdek wat Insaver Smart Home Control voor jou kan betekenen.

Scroll naar boven