Zonnepanelen blijven aantrekkelijk, ondanks het coronavirus

Zonne-energie is steeds populairder in Vlaanderen: in 2019 werden er de helft meer zonnepanelen geplaatst dan in 2018. 51% van de Vlaamse woningeigenaren overweegt een zonne-installatie in de toekomst, met als belangrijkste reden de besparing op energiekosten. Ipsos heeft in opdracht van iChoosr, onafhankelijke organisator van groepsaankopen, een onderzoek uitgevoerd voor een tijdens de uitbraak van het coronavirus. Uit de enquête blijkt dat 1 op 10 van de huiseigenaren, ondanks de crisis, zonnepanelen nog in 2020 wil laten installeren.

Plaatsing in 2020: voordeel van de terugdraaiende teller

2020 wordt door velen gezien als een kanteljaar door de wijzigingen met de terugdraaiende teller en de introductie van digitale meters. Voor alle installaties, geplaatst vóór 1 januari 2021, kan je als eigenaar kiezen om in het huidige systeem te blijven. Dit betekent dat je gedurende 15 jaar kan rekenen op een terugdraaiende teller, zowel op distributiekosten als op elektriciteitskosten. Met de digitale meter betaal je nettarieven op alle elektriciteit die je van het net haalt (dus vervalt de terugdraaiende teller op je distributiekosten). Dit tariefsysteem is vooral voordelig wanneer je overdag meestal thuis bent en veel van je zelf opgewekte stroom onmiddellijk gebruikt.

Investeer vandaag in zonne-energie

Het is nu of nooit voor zonnepanelen. De prijs was nog nooit zo laag, de panelen brengen deze tijd van het jaar het meest op én in Vlaanderen geniet je nog tot eind dit jaar van het systeem van de terugdraaiende teller.

Wil jij ook nog profiteren van al deze voordelen? Contacteer Insaver voor een offerte op maat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top