Subsidies zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen is nog altijd de beste manier om de stijgende elektriciteitsprijzen tegen te gaan. Dankzij de hoge opbrengst van de panelen moet u zich geen zorgen maken om uw factuur. U geniet alleen nog van comfort in huis.

Subsidies zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen is nog altijd de beste manier om de stijgende elektriciteitsprijzen tegen te gaan. Dankzij de hoge opbrengst van de panelen moet u zich geen zorgen maken om uw factuur. U geniet alleen nog van comfort in huis.

 
 

Subsidies

De beslissingen van overheden om heel wat subsidies af te bouwen of te schrappen doen veel Belgen twijfelen om te investeren in energiebesparende maatregelen. Dat geldt zeker ook voor zonnepanelen. Toch zijn zonnepanelen anno 2020 nog steeds rendabel.

Waarom toch zonnepanelen kopen?

Zonnepanelen zijn nooit goedkoper geweest.
De kwaliteit wordt steeds beter.
Je energiefactuur daalt fors.
Zonnepanelen hebben een lange levensduur van ongeveer 25 jaar.
Binnen 10 jaar hebben zonnepanelen zichzelf terugverdiend.
Zonnepanelen zijn onderhoudsvriendelijk.
Bij nieuwbouw en renovatie helpen zonnepanelen om de nieuwe EPB-eisen te behalen.
Woningen die ouder zijn dan 10 jaar genieten van 6% btw in plaats van 21%.

Subsidies voor zonnepanelen in 2020

Hoewel de steunmaatregelen vanwege de overheid afnemen, blijven zonnepanelen een interessante investering omwille van de gunstige prijs en het rendement. We vatten de stand van zaken per regio samen.

Brussel

Brussel geeft verschillende premies voor zonnepanelen, een groot stuk is afhankelijk van het inkomen. Verder zijn er een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor subsidies op zonnepanelen. Pas wanneer Brugel (de Brusselse energieregulator) heeft vastgesteld dat de installatie voldoet aan de voorwaarden kan je subsidies bij het Brussels hoofdstedelijk gewest aanvragen.

Vlaanderen

In Vlaanderen worden er geen premies meer uitgereikt. Het Vlaams gewest beschouwt namelijk een zonnepaneelinstallatie als een investering die voldoende rendabel is.

De invoering van de digitale meter zaait verwarring in de wereld van de zonnepanelen. De ‘slimme’ meter draait niet meer terug. Daardoor vrezen zonnepanelen eigenaars een hogere energiefactuur en mensen die zonnepanelen overwogen, twijfelen over de investering. Maar is de twijfel rond de digitale meter wel terecht? Absoluut niet, zo blijkt.

De digitale meter registreert de productie en het verbruik van elektriciteit apart. Zo kan exact bepaald worden hoeveel elektriciteit zonnepanelen eigenaars van het net halen. Daarop zullen ze dan de gewone nettarieven betalen, zoals iedereen. Uit analyses van de VREG blijkt dat de 60% van de zonnepaneleneigenaars minder zal betalen met de digitale meter. De andere 40% zal meer betalen dan het prosumententarief, maar de VREG heeft het over slechts enkele euro’s per maand.

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Bent u op zoek naar de juiste zonnepanelen? U kan bij ons meteen de prijs berekenen. Wenst u meteen een afspraak met een van onze adviseurs? Vul uw gegevens in en wij contacteren u zelf!

Scroll naar top


De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers zijn voor Insaver-Luminus een absolute prioriteit.
We nemen het risico van de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) dan ook zeer serieus.

Daarom hebben we, volgend op de laatste richtlijnen van de overheid, beslist om tijdelijk al onze activiteiten op te schorten.
Hebt u dringende vragen betreffende onze diensten kan u ons bereiken via info@insaver.be 

Bedankt voor uw begrip in deze moeilijke omstandigheden.

Insaver-Luminus