Thuisbatterijen

Sla je zonne-energie op met een thuisbatterij

Overdag wekken je zonnepanelen voortdurend energie op. Als je deze stroom niet meteen verbruikt, wordt hij teruggestuurd naar het energienet. Een thuisbatterij slaat deze overtollige energie op zodat je hem later kunt gebruiken. Zo kan je je zelfverbruik verhogen en flink besparen op je energiekosten.

Met batterij
Zonder batterij

Verhoog het rendement van je zonnepanelen

Met een thuisbatterij verhoog je het zelfverbruik van je opgewekte zonne-energie van 30% tot maar liefst 70%.

Vermijd elektriciteitspieken

Door je verbruik beter te spreiden, kan je aanzienlijk besparen op je energiefactuur, zeker met het nieuwe capaciteitstarief.

Verlaag je energie-afhankelijkheid

Je bent minder afhankelijk van schommelende energieprijzen en het energiebeleid van de overheid.

Ons favoriete merk: Huawei

Met een Huawei thuisbatterij kies je voor optimale efficiëntie, levensduur en veiligheid. De Huawei LUNA2000 batterij is beschikbaar in verschillende opslagcapaciteiten en groeit mee met je behoefte dankzij eenvoudig toe te voegen modules.

huawei_logo_icon_170010

De Huawei LUNA2000 batterij, met een opslagcapaciteit van 5 tot 30 kWh, gebruikt krachtige lithium modules die tot 100% van hun capaciteit ontladen kunnen worden, wat ervoor zorgt dat je maximaal gebruik maakt van de opgeslagen energie.

De Huawei LUNA2000 batterij bestaat uit aparte modules van 5 kWh die je op elkaar kan stapelen en onafhankelijk van elkaar werken, wat resulteert in een verhoogde levensduur en duurzaamheid. Dit betekent ook dat je je capaciteit op elk moment kan uitbreiden naargelang je behoefte.

De Huawei LUNA2000 batterij onderscheidt zich met zijn ruimtebesparende ontwerp, voorzien van een Power Module bovenop en meerdere aansluitopties aan de zijkanten. Op de led-display met wijzerplaat kan je de laadstatus van je thuisbatterij snel en eenvoudig raadplegen.

De Huawei LUNA2000 batterij bevat slimme AI-technologie die oververhitting en interne kortsluitingen vroegtijdig detecteert en zo brandgevaar minimaliseert. Bovendien zorgt een ingebouwd verwarmingssysteem ervoor dat de batterij zelfs in extreme weersomstandigheden optimaal blijft presteren.

Bij de aankoop van een Huawei thuisbatterij geniet je van 10 jaar fabrieksgarantie. Hoewel het normaal is dat batterijen in de loop der tijd capaciteit verliezen, levert de LUNA2000 na 10 jaar nog minstens 60% van zijn oorspronkelijke capaciteit.

LUNA2000 - 5 kWh

LUNA2000 - 10 kWh

LUNA2000 - 15 kWh

Een thuisbatterij aanvragen in 9 stappen

Samen plannen we een afspraak in waarbij een energieadviseur ter plaatse komt om jouw wensen en de mogelijke oplossingen persoonlijk te bespreken.

Je ontvangt een voorstel op maat, inclusief technische fiches en garantievoorwaarden van de materialen.

We nemen je dossier zowel administratief als technisch onder de loep en houden je op de hoogte van de voortgang.

Zodra je dossier volledig is, bellen we je op om een montagedatum vast te leggen.

Onze plaatsers en elektriciens geven je graag een woordje uitleg over jouw thuisbatterij.

Je omvormer wordt online geregistreerd zodat je je energieproductie en opslag eenvoudig kunt opvolgen. We bezorgen de inloggegevens en een duidelijke uitleg over de werking van je installatie.

Direct na de installatie vragen we de keuring aan en bezorgen we je het ééndraadschema. De keurder neemt rechtstreeks contact met je op om een afspraak in te plannen.

Je ontvangt jouw factuur per mail de week na installatie. We vragen je om deze zo snel mogelijk te betalen zodat we snel kunnen starten met de volgende stappen.

Na de keuring ontvang je van ons het stappenplan voor het aanmelden van jouw zonnepanelen en/of batterij bij Fluvius. Je bent verplicht dit te doen binnen 30 dagen na keuring!

Maak je batterij slim!

Wil je je energieverbruik verder optimaliseren en je investering maximaal laten renderen? Kies voor slimme sturing! Ontdek wat Insaver Smart Home Control voor jou kan betekenen.

Wat onze klanten zeggen

Loes PhiltjensLoes Philtjens
17:18 21 Feb 24
Anne WarnierAnne Warnier
16:19 07 Feb 24
Uitstekend werk, uitgevoerd door zeer nette, prettige en moedige vakmensen. (Ze kwamen op een weekenddag.) De uitleg was duidelijk en nauwkeurig.
jos geertsjos geerts
14:26 16 Nov 23
Wij zijn zeer tevreden over de uitleg die we ontvingen tijdens de info ontmoeting i.v.m. de gevraagde offerte. Zowel de installatie van de zonnepanelen als de thuisbatterij is prima verlopen dankzij professioneel personeel. In tegenstelling tot sommige andere installateurs ontvingen we vooraf een controle van de bestaande installatie om na te gaan of deze voldeed aan de wettelijke voorschriften, zodat wij deze zelf konden aanpassen.
Isabelle WierinckxIsabelle Wierinckx
11:56 12 Aug 23
Bij het bezoek van de vertegenwoordiger van Insaver kreeg ik een degelijke en rustige uitleg van de verschillende stappen om tot het plaatsen van de zonnepanelen te komen. De situatie ter plaatsen werd uitvoerig bekeken en gedocumenteerd met foto's. Toen de prijszetting ook nog gunstig uitviel, was de beslissing vlug genomen. Ook bij het begeleidenvan het plaatsen werd er een goede, vlotte communicatie gevoerd. De mannen die kwamen plaatsen deden hun werk vlot (na het vinden van de sleutel van de hoogtewerker) en secuur. Heel dit 'avontuur' was een fijne ervaring met Insaver aan het roer!
js_loader

Veelgestelde vragen

Dit kan gebeuren als de keurder vergeet de installatie aan te zetten.
Hoe lost u dit op?

Huawei omvormers

 1. Heeft u een batterij, controleer dan eerst of de schakelaar van de batterij aan staat. Deze bevindt zich rechtsboven.
 2. Controleer of de draaischakelaar van de omvormer op ON staat.
 3. Controleer of de PV-automaat aan staat.

Solis RHI omvormers

 1. Controleer of de batterij aan staat. Achteraan de batterij vindt u twee blauwe automaten, deze moeten aan staan.
  Het kan zijn dat u het schroefje moet losmaken om aan de automaten te komen.
  Ziet u aan de voorkant van de batterij een oranje lampje branden? Neem dan contact op met onze Technische dienst door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen.
 2. Controleer of de draaischakelaar links onder de omvormer op ON staat.
  Als de omvormer afstaat kan het wel zijn dat de batterij gaat ontladen vanwege u verbruik en ziet u ook dat de zonnepanelen geen energie opwekken.

Solis RAI omvormers

 1. Controleer of de batterij aan staat. Achteraan de batterij vindt u twee blauwe automaten, deze moeten aan staan.
  Het kan zijn dat u het schroefje moet losmaken om aan de automaten te komen.
  Ziet u aan de voorkant van de batterij een oranje lampje branden? Neem dan contact op met onze Technische dienst door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen.
 2. Controleer of de automaat van de omvormer aan staat in de elektriciteitskast. Deze wordt meestal met PV of Batterij aangeduid.

Op de dag van de installatie dient u parkeerruimte (±15m) te voorzien voor onze camionetten, indien nodig door een parkeerverbod aan te vragen bij uw gemeente.

Houd er ook rekening mee dat indien er een hoogtewerker voorzien is, deze tot 2 dagen voor de uitvoeringsdatum geleverd kan worden. Na uitvoering kan deze tot 2 dagen blijven staan alvorens opgehaald te worden.

Tijdens de installatie zijn we genoodzaakt uw elektriciteit voor 1 à 2 uur af te schakelen.

Gelieve uw WiFi wachtwoord bij de hand te hebben op de dag van de plaatsing, onze techniekers hebben het nodig.

Indien de installatie niet conform werd verklaard, nemen wij contact op met u om de nodige aspecten in orde te brengen.

Is de aarding niet conform? Deze is een onderdeel van uw huisinstallatie en dient altijd in orde te zijn. U kunt er voor kiezen om dit zelf conform te laten maken of door Insaver. Moest u voor een andere partner kiezen, ontvangen we graag een bevestiging van zodra de aarding in orde is. Zo kunnen wij de herkeuring van uw installatie aanvragen.
LET OP: De herkeuring is in dit geval volledig op uw kosten.

Eventuele andere inbreuken zullen door onze techniekers in orde gebracht worden. U wordt zo spoedig mogelijk telefonisch gecontacteerd om een interventie in te plannen. Na een succesvolle interventie vragen we uw herkeuring aan.

Scroll naar boven